Under hösten kan du botanisera bland många olika rotfrukter hos våra lokala odlare och eldost hittar du hos flera av våra lokala mejerister. Sök efter dina lokala matproducenter här.
4 port
Potatis, palsternacka, lök, rödbeta, purjolök, rotselleri, majrova. Välj det som du tycker om från våra lokala odlare.
Du behöver också ett paket eldost som du hittar bland flera av våra mejerister.
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotsakerna/grönsaker och lök i bitar. Häll 2 msk olja i en plåt. Lägg i alla grönsaker. Krydda med örtsalt. Rör om. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Rör om efter 10 minuter. Skiva grillosten och lägg i plåten och baka ytterligare 10 minuter. Kontrollera att rotsakerna är klara med en sticka. Servera gärna med creme fraiche kryddad med pepparrot.
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotsakerna/grönsaker och lök i bitar. Häll 2 msk olja i en plåt. Lägg i alla grönsaker. Krydda med örtsalt. Rör om. Sätt in i ugnen ca 20 minuter. Rör om efter 10 minuter. Skiva grillosten och lägg i plåten och baka ytterligare 10 minuter. Kontrollera att rotsakerna är klara med en sticka. Servera gärna med creme fraiche kryddad med pepparrot.
Recept framtaget av Slow Food.