Våra aktiviteter

Tack – vilken succè!

Botans dag är över för i år, nu finns det andra sätt att hitta oss!

Botans dag, söndag den 5 september 2021 bjöd på massor av aktiviteter och många besökare! Efter en lång väntan kunde dagen äntligen genomföras efter ett uppehåll 2020 under coronapandemin.

Tack till alla er som besökte matmarknaden i Uppsala Botaniska trädgården på Botans dag. Nu får vi tyvärr vänta ytterligare ett år till nästa gång men vi hoppas att vi ses på andra sätt innan dess! Nedan kan du läsa om hur du hittar till olika matproducenter eller bondens egen marknad på fredagar.

 

Hitta din väg till lokal matglädje

Ny broschyr med karta

Nu har den efterlängtade matkartan uppdaterats till en informativ broschyr med karta till medlemmarna i Bondens mat i Uppland. Läs om olika mathantverk, odlingstips och om de olika medlemsföretagen och mycket annat. Du är välkommen att hämta din broschyr hos någon av medlemmarna. Så länge upplagan räcker är broschyren gratis. Välkommen att besöka någon av alla gårdsbutiker (som du hittar under fliken producenter) för att hämta ditt exemplar.

Kommande Event

Bondens egen marknad

Varje fredag kl 14:00–18:00 vid Uppsala centralstation kan du besöka Bondens egen marknad och uppleva lokal matglädje. Vi startade den 20 augusti och håller på in i oktober. Välkommen att besöka oss!

 

2021-10-29

Bondens egen marknad

Start: 14:00

Slut: 18:00

Välkommen till marknaden för gemensam matglädje i Uppsala!

Närproducerat på riktigt!

Närhetsprincipens regler säger max 25 mil men för det mesta är avstånden mycket kortare ändå, detta är närproducerat på riktigt! Konceptet innebär att varorna kommer färska, nyskördade och säsongsbundna och med låg klimatpåverkan till marknadsplatsen vid resecentrum i Uppsala. Det är vi i föreningen Bondens mat i Uppland som driver Bondens egen marknad i Uppsala.

Producenter

Mathantverk

    – Svensk mat

Om oss

    – Vi vill – vi gör
    – Bli medlem
    – Kontakt

Nyheter & Tips

På gång

Bondens egen marknad

Är du medlem? Logga in!
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få senaste informationen om aktiviteter och händelser.

Tack, du registrering är mottagen.

Våra aktiviteter