Raggmunk

Potatis kan användas till mycket och är bra basmat att alltid ha hemma. Här är ett recept där potatis har huvudrollen. Det här receptet ger en lite tjockare smet som inte flyter ut så mycket. Dessutom blir det lite nyttigare med rågmjöl i.

2 1/2 dl vetemjöl
1 dl grovt rågmjöl
1 1/2 tsk salt
5 1/2 dl mjölk
1 ägg
800 g skalad finriven potatis
ca 2 msk fett (smör, olja eller margarin)
fett att steka i

Blanda torrvarorna med med mjölk och ägg och rör till en jämn smet. Blanda i riven potatis och fett och rör om. Låt stå och svälla en liten stund. Stek i lite fett på medelhög värme så att raggmunken får fin färg och blir genomstekt. Servera med stekt fläsk eller bacon, lingonsylt och eventuellt matyoghurt. Toppa med lite nymalen svartpeppar.

 

ReceptRaggmunk