Potatis- och löksoppa

 

4 port

  • 1 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • smör
  • 1 buljongtärning, grönsak-
  • vatten
  • salt & peppar
Skala potatis och tärna.
Skala löken och dela i mindre bitar
Bryn löken i smöret till dess att den är mjuk, tillsätt därefter potatisen och buljongtärning. Rör om och låt buljongtärningen smälta ca 2 minuter. Salta och peppra. Var försiktig med saltet då buljongen är salt. Smaka av.
Häll på vatten så det nästan täcker grönsakerna. Koka till dess att potatisen är klar, ca 10-15 minuter. Kontrollera att potatisen är klar med en sticka. Mixa till en slät soppa. Smaka av. Krydda ytterligare om behövs. Tillsätt mer vatten om soppan behöver spädas.
Servera med en god smörgås och ost.
Recept framtaget av Slow Food.
ReceptPotatis- och löksoppa