4 personer
- 1 kg lammbitar med ben, gärna av lägg eller bog
- 2 morötter
- 2 gula lökar
- 1 lagerblad
- 2 dl rödvin
- 1 buljongtärning
- en stor näve brytbönor
- 1 paprika
- smör att steka och bryna i
Bryn lammbitarna runt om i stekpanna. Krydda med peppar och salt. Bryn grovt hackad lök och morot.
Lägg allt i gryta. Häll på rödvin, buljongtärning och lagerblad. Häll på vatten så att köttet täcks. Koka stillsamt i 1 timme eller till dess att köttet är mört. Kontrollera att vätskan inte kokar bort.
Ta upp köttet, dela i lagom stora bitar och ta bort ev skinn och fett. Lägg tlllbaka i grytan. Sila av buljongen och häll tillbaka. Lägg i brytbönor och paprika och låt puttra ytterligare fem minuter. Smaka av. Salta och peppra ytterligare om behövs. Servera med fin potatis.
Recept I samarbete med Slow Food.