Amerikanska pannkakor med goda tillbehör från lokala producenter är ett utmärkt sätt att starta dagen! De förhöjande tillbehören och många av ingredienserna (mjöl, fil, smör, ägg) till pannkakorna hittar du hos våra lokala producenter.
3 port
3 dl vetemjöl
1 msk socker
1/2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
3 dl filmjölk eller naturell yoghurt
1 ägg
1 msk smält smör eller margarin + till gräddning
Lokala tillbehör:
äppelsirap att ringla över pannkakorna
sylt/marmelad eller honung
färsk frukt/bär i säsong
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. För ner fil, ägg och matfett och vispa slätt. Det blir en ganska tjock smet.
Smält lite matfett och klicka ut smet i en varm stekpanna och grädda på svag till medelvärme. Vänd när pannkakorna har jäst upp och ytan börjat stelna.
Servera pannkakorna med färska bär i säsong och honung/sylt/marmelad eller med finhackad banan och äppelsirap.
Recept från Candeline.