DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT


   - Var: Resecentrum i Uppsala (bredvid gamla Centralstation mot  Kungsgatan)

   - När: Fredagar kl 14:00-18:00

Bröd, ost, kött och grönt

Säsongen startar varje år med en vårmarknad i april och maj. Sedan kommer vi igen i slutet av augusti, med en välfylld marknad laddad med allt vad hösten har att erbjuda av nyskördat från Upplandsbygden.

Hösten är extra allt; krispiga grönsaker, blommor i massor, nybakat bröd, vällagrade och färska ostar, färskt kött av lamm, gris och nöt, nykokta marmelader, saft och sylter, rapsolja, honung och nyrökt fisk. För den som är hungrig och fikasugen finns Triller Mat och Bröd på plats med mustiga soppor och nybakat bröd.

Vi anordnar också en Bondens egen JulMarknad under utvalda fredagar lagom till jul. Samtliga marknader äger rum framför nya Resecentrum i Uppsala.

Nära är bäst

Bondens egen Marknad startade 2000 på Söder i Stockholm. Konceptet är hämtat från "Farmers Markets" i USA och England och innebär att allt som säljs på marknaden kommer direkt från och säljs av producenten, utan mellanhänder!

Närhetsprincipen (max 25 mil) innebär att varorna är färska, nyskördade och säsongsbundna och att transporterna blir korta med mindre klimatpåverkan som följd.

                               

Vad är Bondens egen Marknad?

Bondens egen Marknad är en nationell förening och det finns marknader över hela landet. Varje Bondens egen Marknad drivs av de deltagande producenterna i föreningsform. I Uppsala är det den ekonomiska föreningen Bondens Mat i Uppland som arrangerar marknaden. Läs mer om Bonden egen Marknad på: www.bondensegen.com

 

P.S. Gilla riksorganisationen Bondens egen Marknad på Facebook men glöm inte att också gilla vår lokala förenings facebooksida Bondens Mat i Uppland. D.S.