DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT


Fikaturen 

För den som vill göra en tur på kartan med mysiga fika-stopp som obligatoriskt inslag eller till och med huvudmål finns det mängder av bra tips! Vi föreslår tre turer som funkar extra bra nu under de lite ruggigare månaderna, men vi kommer igen med fler somriga förslag när det blir vår igen! /Bondens Mat i Uppland

Ta mig till fikaturen

Julklappsturen

Skippa julstressen i stan och handla julklapparna på matkartan istället! Flera av producenterna på matkartan ordnar/deltar i julmarknader där du hittar annorlunda julklappar som garanterat kommer att uppskattas. Vi har tips på spännande adventsutflykter!

Ostfantasten

Matkartan är full av kulinariska smakäventyr för den som älskar ost. Flera av matkartans ostproducenter är flerfaldigt prisbelönta och erbjuder både ostprovningar samt närkontakt med gårdens kor och getter. Här tipsar vi om bästa ost-turen i alla väderstreck.

Ta mig till ostturen

Ekoturen

För dig som i första hand vill handla ekologiskt tipsar vi om spännande resor enbart till de producenter som är anslutna till KRAV eller har EU-ekologisk eller Biodynamisk märkning.

Barnfamiljen

Klappa djur i hagen, gå en naturstig, rid på islandshästar eller få eget barnbord på fiket. Många av besöksmålen på Matkartan är extra passande för barn i olika åldrar. Vi tipsar om tre ställen som har öppet även under vinterhalvåret.

Ta mig till turen för barnfamiljen.

Gruppresor

Förutom "Smakäventyren" kommer vi också att tipsa om bästa sättet att åka runt i grupp bland matkartans producenter. Vi jobbar för närvarande med att få fram ett antal kulinariska gruppturer på kartan - förbestämda matresor till olika delar av Uppland - som man kan anmäla sig till, antingen genom lokala bussföretag, turistbyråer eller genom en enskild producent i varje område.

Klicka här för att se en lista på företag som erbjuder gruppresor där producenterna på matkartan ingår!