DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT
 

Bondens egen Marknad

01 Mars Claudia Dillmann

Bondens egen Marknad anordnas under fredagarna på våren (april-maj), sensommar och höst augusti-oktober. Vi har även några julmarknader i december. Plats: framför nya Resecentrum i Uppsala (mot Kungsgatan). Tid: klockan 14.00-18.00!

Varmt välkomna!
Bondens egen Marknad i Uppsala - en etablerad del av stadsbilden! 
 
Vi hade rätt! Uppsala behöver så klart en alldeles egen Bondens egen Marknad med lokalproducerad mat direkt från producenten. Det är numera fem lyckade marknadssäsonger ett bevis på. Tillströmningen av besökare varje fredag visar att Uppsalaborna älskar sin lokala mat!

Säsongen startar varje år med en vårmarknad i april och maj. Sedan kommer vi igen i slutet av augusti med en välfylld marknad laddad med allt vad hösten har att erbjuda av nyskördat från Upplandsbygden. Hösten är verkligen extra allt; krispiga grönsaker, blommor i massor, nybakat bröd, vällagrade och färska ostar, färskt kött av lamm, gris och nöt, nykokta marmelader, saft och sylter, rapsolja, honung och nyrökt fisk. För den som är hungrig och fikasugen finns också Triller Mat och Bröd på plats med mustiga soppor och nybakat bröd. Marknaden pågår hela hösten från augusti och hela oktober ut!
 
Vi anordnar även en Bondens egen JulMarknad under december och lagom till jul. Samtliga marknader äger rum framför nya Resecentrum i Uppsala (mellan resecentrum och Kungsgatan).
 
 
 
Bondens egen Marknad startade 2000 på Söder i Stockholm. Konceptet är hämtat från "Farmers Markets" i USA och England och innebär att allt som säljs på marknaden kommer direkt från producenten, utan mellanhänder! 
 
Närhetsprincipen (max 25 mil) innebär att varorna är färska, nyskördade och säsongsbundna och att transporterna blir korta med mindre klimatpåverkan som följd.

Bondens egen Marknad är en nationell förening och det finns marknader över hela landet. Varje Bondens egen Marknad drivs av de deltagande producenterna i föreningsform.
 
I Uppsala är det den ekonomiska föreningen Bondens Mat i Uppland som arrangerar marknaden. Läs mer om Bonden egen Marknad på: www.bondensegen.com

 

P.S.

Glöm inte att gilla riksorganisationen Bondens egen Marknad på Facebook men glöm heller inte att gilla även vår lokala förening Bondens Mat i Uppland som driver Bondens egen Marknad i Uppsala. Hälsningar Bondens Mat i Uppland

D.S.

Tillbaka