DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT

Publicerad: Tisdag 28 Juni av Sven Secher

Matmarknad på Botan 27 augusti 2016 – Välkommen!

Nu är det dags för Matmarknad i Botaniska trädgården i Uppsala. Skriv in lördagen den 27 augusti i din almanacka!

Detta är den femte gången som BONDENS EGEN MARKNAD  anordnas i Botan. Vi hoppas som vanligt på en härlig stämning under denna populära trädgårds- och mathantverksmässa.

Matmarknaden hålls i samarbete med Botaniska trädgården i Uppsala och följande företag från föreningen Bondens mat i Uppland är i skrivande stund anmälda som utställare den 27 augusti: Skogsbackens ost, Fine Home Dining, Vallgarns gårdsmejeri, Näsets Gröna, Karins Skafferi, Ängslyckan, Hagby Honung, Triller Mat och Bröd, Upplandsbondens ek för, En liten smula, Bergets Gårds Pasta & Bröd och Kråkvilan. Fler kan tillkomma och detta innebär att här kommer att erbjudas allehanda gott och vackert från några av bygdens aktiva mathantverkare.

Vi hälsar dig, din familj och dina vänner mycket välkomna!
 

Bondens Vänner
Publicerad: Tisdag 03 Mars av Claudia Dillmann - På gång

Bondens Vänner

Du har säkert kommit i kontakt med begreppet crowdfunding någon gång. Nu lanserar vi i föreningen Bondens Mat i Uppland vår egen variant av crowdfunding som vi har valt att kalla Bondens (Mat i Upplands) Vänner. Vår förenings främsta syfte är att främja och synliggöra och den småskaliga och lokala matproduktionen.

Nu kan du stötta oss odlare, uppfödare och mathantverkare genom att sätta in 200 kr eller valfri högre summa på vårt bankgiro 769-3542.

Bondens egen Marknad
Publicerad: 01 Mars av Claudia Dillmann - På gång

Bondens egen Marknad

Bondens egen Marknad anordnas under fredagarna på våren, april, maj och i augusti till och med oktober. Vi anordnar också några julmarknader i december!  Du hittar du oss framför Resecentrum i Uppsala (på torget mot Kungsgatan). Tid: klockan 14-18. Varmt välkomna till oss!

Bondens egen Matfestival den sista lördagen i augusti
Publicerad: Lördag 28 Februari av Claudia Dillmann - På gång

Bondens egen Matfestival den sista lördagen i augusti

2015 arrangerade vi vår fjärde BONDENS EGEN MATFESTIVAL, som blivit en klar publiksuccé!

Även detta år arrangerades Matfestivalen i samarbete med Botaniska trädgården i Uppsala som samtidigt med Matfestivalen anordnar Botans dag, ett vinnande koncept!

2014 utsågs den första årets Mathantverkare i Uppland av föreningen Bondens Mat i Uppland och detta gjordes även under 2015:s Matfestival. Vinnaren ska ha verkat för att lyfta det uppländska mathantverket till nyare höjder. Gärna både sitt eget och sina kollegors mathantverk. Alla kan vara med och nominera sin mathantverkare i Uppland. Matfestivalen äger rum den sista lördagen i augusti i Botaniska trädgården i Uppsala!