DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT


Om oss

Bondens Mat i Uppland är en plattform för småskaligt mathantverk.

Bondens Mat i Uppland är en ekonomisk förening som består av lokala och småskaliga matproducenter i Uppland. Föreningen jobbar för att lyfta småskalig och närproducerad mat och för att det ska gå att leva på och av den svenska landsbygden. Föreningen startade 2010 på initiativ av ett projekt med samma namn "Bondens Mat i Uppland". Projektet drevs med stöd av landsbygdsutvecklingspengar från Leader Upplandsbygd och Uppsala Kommun.
 

"Varför gå över ån efter vatten när det finns så mycket fantastiskt på hemmaplan.  Jag vill att alla ska få smaka på allt gott som finns här."

Claudia Dillmann, Matambassadör och en av initiativtagarna till Bondens Mat i Uppland.

Om du vill nå Bondens Mat i Upplands styrelse

maila: styrelsen@bondensmatiuppland.se.

Aktiviteter och evenemang

Hösten 2010 startade föreningen Bondens egen Marknad i Uppsala. Den stora kundtillströmning har visat att det finns en stor efterfrågan på lokalproducerat småskaligt mathantverk i Uppland. I september 2011 lanserade Bondens Mat i Uppland en Matkarta, som genast blev en stor succé. Hittills har vi tryckt kartan i 35 000 exemplar. Vår målsättning är att uppdatera matkartan varje, eller allra minst vartannat år.


Matkartan över Uppland i pappersformat kostar ca 20 SEK och finns bland annat i gårdsbutikerna på kartan och på turistbyråer och kommuner runt om i Uppland. Det säkraste sättet att få tag i den är att leta efter en gårdsbutik i ditt område (här på webbsidan) eller att kontakta någon turistbyrå, till exempel Destination Uppsala - www.destinationuppsala.se. Tänk på att den kan vara tillfälligt slut, så ring innan du åker! Den finns även i Pdf format  (ej för utskrift) här på vår hemsida under Material & Media och i webbformat (som en Google Maps karta) under fliken Matkartan här på sidan. Där kan du söka producenter, göra dina egna utflyktsrutter och skriva ut turen med vägbeskrivning. Mycket nöje!

Du som är intresserad av att vara medlem i Bondens Mat i Uppland eller av att bli en av producenterna på Matkartan. Hör av dig till oss på sven@nasetsgrona.se eller ring 070-672 06 32.

Bilder och texter på sidan tillhör Bondens Mat i Uppland och får inte användas utan godkännande från oss. Efter eventuellt godkännande måste givetvis alltid bilder och texter användas med hänvisning till Bondens Mat i Uppland.