DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT
Tillbaka

Sörgården Grönt

"Alla säger att våra tomater är så goda. Ja svarar vi. Det är ju för att de växer i jorden och inte i någon näringslösning!"

Att odla tomater är ett jobb som kräver mycket passning. Det gäller att ventilera, vattna, rensa, binda upp och plocka. "Från mars till november är det jobb varje dag", säger Torbjörn Lindström och ser ganska nöjd ut. På bilden ovan syns han tillsammans med dottern Rebecka.

Torbjörn startade Sörgården Grönt 2004 tillsammans med sin fru Jenny, ett beslut de aldrig har ångrat. Kontakten med andra lokala producenter i området ger dem möjlighet till en livsstil de inte skulle vilja vara utan. "Vi som står på Bondens egen Marknad blir lite bortskämda. Vi äter varandras kött, grönsaker, ostar och marmelader. Vi äter väldigt bra mat helt enkelt!"

Här hittar du: 13 sorters ekologiska tomater odlade i jord med egen kompost och utan kemiska preparat, gurka som smakar gurka, kryddor, blommor, torkade tomater, marmelad m.m. Gårdsförsäljning dagligen mellan klockan 8–20, maj–oktober. Kaffe, saft och glass.

Länk till visa på större karta >>
Lägg till i min resrutt >>

Sörgården Grönt
Torbjörn och Jenny Lindström
Torstuna Tibble
749 42 Fjärdhundra
tobbe.tl@spray.se
070-590 93 57
070-638 39 40
www.sorgardengront.se