DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT
Tillbaka

Hornuddens Trädgård

"För oss är det viktigt att det är en helhet vi erbjuder och inte bara yta. Vi har studiebesök av grupper från hela världen som vill se hur vi jobbar."

Allt startade när Mats och Karin Sjöstedt fick barn och började tänka på vad de ville att barnen skulle stoppa i sig. "Jag har jättesvårt att förstå dem som matar sina barn med jordgubbar som har besprutats många gånger" säger Karin.

Den ena insikten har givit den andra tills hela trädgården till slut blivit ett komplett system av ekologi och hållbarhet. Odlingarna värms upp med sjövärme, boningshuset med sol och ved. Gården har sitt eget reningsverk och separerande toaletter.

Här hittar du: Klimatsmart utflyktsmål. Restaurang och café med mat av lokala råvaror, som vildsvin från Strängnäs, lamm från Enköpingsnäs m.m. Smakrika ekologiskt odlade tomater så som: körsbärstomater, plommontomater, san marzano, kumato m.fl, Ekologiskt odlade örtkryddor såsom; timjan, basilika, mexikansk dragon, oregano, mejram, koriander persilja, kyndel, körvel, salvia, nyskördad sallat, ekologiskt odlad minigurka, slanggurka,  paprika i olika färger, lök. Tomatmarmelad med whisky, tomatmarmelad med cognac, knäckebröd, pesto och världens godaste kanelbullar.

Gårdsbutik med egna och andra lokala produkter så som: ost, fyst kött och chark, rapsolja, ekologiskt godis, ekologiskt te, ekologisk glass m.m. Båt- och stuguthyrning.

 

 

Länk till visa på större karta >>
Lägg till i min resrutt >>

Hornuddens Trädgård
Mats och Karin Sjöstedt
Aspö Hornudden
645 93 Strängnäs
kontakt@hornudden.net
0152-326 18

www.hornudden.net