DU HAR 0 GÅRDAR I DIN RESRUTT
Tillbaka

Farmor Elsas gårdsbageri, café, rum&frukost

"Att få jobba med ett levande material som bröd är helt fantastiskt. Det reagerar olika varje dag och det blir aldrig samma resultat i slutändan."

Farmor Elsas gårdsbageri, café, rum & frukost i ligger i gårdens gamla drängstuga som varit obebodd de senaste femtio åren. Vägg i vägg finns familjens 700 ekologiskt uppfödda grisar, som ger gården liv.

"Det känns som om vi har väckt upp en själ i och med att vi startade detta. Mats farmor Elsa, som bodde här i drängstugan förr, finns med oss. Hon finns på bild på hemsidan och det finns verkligen historia bakom huset", säger Marie.

Tack vare det starka nätverket av småskaliga mathantverkare i Fjärdhundra har det gått relativt fort att komma igång med verksamheten och i gårdsbutiken finns förutom brödet ett flertal produkter från trakten.

"Vi har Skogsbackens ostar och marmelad från Kicki på Lagerlöfska Magasinet på mackorna och tar honung och grönsaker från trakten. Det känns tryggt att det finns så många som har gått före oss här när det gäller mathantverk och så tipsar vi alltid om varandra så fort vi är ute på något. Det ger skjuts!", säger Marie.

Här hittar du: gårdsbageri med bland annat surdegslimpor på vete och råg, surdegsbaguetter, rågbröd och knäckebröd, café i levande lantlig gårdsmiljö med smörgåsar med vår egen rökta skinka, lättare lunch och egna söta bakverk, B&B med rum inredda i gammal lantlig stil, vackra vandringsleder och cykelmöjligheter i omgivningarna.

Vi tar även emot bokning av grupper för möten, träffar o mindre konferenser.

För mer info om öppettider och annat se hemsidan, www.farmorelsa.se

Länk till visa på större karta >>
Lägg till i min resrutt >>

Farmor Elsas gårdsbageri, café, rum&frukost
Marie Käck Lundqvist Mats Lundqvist
Altuna Mälby 2
74971 Fjärdhundra
marie.kack@yahoo.se
0171-960 23
073-392 12 99
www.farmorelsa.se